Zloženie:
Pšenová múka, ryžová múka, skorocel indický, pitná voda. *Môže obsahovať stopy arašidov a orechov
Návod na prípravu
je základom chutne pripravených bezlepkových cestovín : použite
dostatočne veľkú nádobu na varenie, na 100g cestovín použite minimálne
liter vody . Vodu primerane osoľte , pri bezlepkových cestovinách je
žiadúce pridať o kúsok viac soli pre lepšiu chuť. Vodu osoľte tesne pred
vložením cestovín. Cestoviny vkladajte až do viditeľne vriacej vody .
Počas varenia priebežne premiešajte . Prirodzene vzniknutú penu vzhľadom
k vyššej škrobovitosti bezlepkovývh cestovín priebežne odoberajte
(odporúčané) alebo regulujte pravidelným miešaním, aby ste zabránili
prekypeniu . Doba varenia je 6-8 minút. Po uvarení cestoviny sceďte,
prepláchnite krátko pod prúdom vody, nechajte odkvapkať a premiešajte v
miske s trochou oleja alebo priamo s omáčkou . Pre optimálnu chuť
odporúčame konzumovať teplé a čerstvo pripravené
energetická hodnota 1499,8 kJ /
357,2kcal, tuky 3,99g, z toho nasýtené mastné kyseliny 1g, sacharidy
69,4g, z toho cukry 1,3g, bielkoviny 9,3g, soľ 0,01g, vláknina 9,14g