Drobná strukovina využiteľná na prípravu polievok
alebo zeleninových šalátov. Rýchla príprava bez namáčania.
Červená šošovka patrí medzi obľúbené strukoviny. Jej príprava je veľmi
jednoduchá, pred prípravou sa nemusí namáčať. Pri varení sa nerozpadá, v
porovnaní s lúpaným variantom lepšie drží tvar.
Zloženie: Šošovica červená drobnozrnná, nelúpaná. Môže obsahovať stopy lepku.
Príprava:
Šošovicu preberieme, prepláchneme, vložíme ju do hrnca so studenou
vodou, privedieme do varu a varíme pod pokrievkou cca 20 - 25 minút do
požadovaného zmäknutia. Osolíme až po uvarení. Ak šošovicu vopred
namočíme, stačí variť cca 10 min.
Výživové údaje v 100g výrobku:
Energetická hodnota: 1490 kJ/ 352 kcal
Tuky: 1,8 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,2 g
Sacharidy: 55,0 g
- toho cukry: 1,5 g
Bielkoviny: 8 g
Soľ: 0,2 g
Vláknina 11g
Bielkoviny 27g
Sodík 0,01g
GMO free
Hmotnosť: 500 g
Krajina pôvodu: ČR
Skladujte pri teplote do 25°C, v tieni a relatívnej vlhkosti vzduchu do 70%.