Ryža sushi 500g

Zľava -10%

Špeciálny druh krátkej, vysoko kvalitnej ryže, ktorý sa využíva hlavne v japonskej kuchyni, a to hlavne na prípravu rôznych druhov sushi. Jej zrnká majú oválny tvar, po uvarení sú lepkavé, aby sa mohli dobre tvarovať.

Príprava: Ryžu na sushi je nutné veľmi dôkladne vymyť. Potom nechajte odstáť ponorenú ryžu aspoň 1 hodinu. Množstvo vody je 1: 1 k pôvodnému množstvu suchej ryže. Potom pomaly priveďte do varu a varte 10 min a potom nechajte 10 min odstáť. Počas tejto prípravy sa ryža nekorení ani nesolí, ochucuje sa iba octovým roztokom. Ryža musí byť vo finále lepivá, ale nerozvarená.

Zloženie: Ryža strednozrnná lúpaná. Môže obsahovať stopy lepku a zeleru.

1,89 € 2,10 €
3,78 € / 1 kg