Mandlovú múku používame hlavne pri pečení, do krémov,
dezertov, môžeme z nej vyrábať i mandlové mlieko a domáci
marcipán, makronky. Múka je vhodná pre sladké pečenie a cukrárskú
výrobu, a taktiež sa s ňou dá nahradiť čiastočne bežná múka.
Mandľová
múka se vyrába z najemno rozmletých mandlí. Pokrmy
tak trochu ozdravíte, a dodáte im vyššiu výživnú hodnotu. Z
mandlovej múky sa vyrábajú makronky, môžete s ňou však
vylepšiť akékoľvek dezerty. Umixujete z nej i mandľové mlieko alebo
pripravíte domáci marcipán. Na mandľovú múku nedajú dopustiť aj
paleo nadšenci alebo celiatici, ktorí na nej oceňujú jej prirodzenú
bezlepkovosť. Mandľová múka je vhodná pre všetkých, ktorí chcú vylepšiť
svoj jedálníček novou surovinou s multifunkčným využitím a
zaujímajú sa o zdravé stravovanie.
Zloženie: mletá múka z lúpaných MANDLÍ
Nutriční hodnoty
Energetická hodnota
2508kJ/607kcal
Tuky
53,01g
z toho nasytené mastné kyseliny
5,08g
Sacharidy
3,90g
z toho cukry
3,50g
Vláknina
Bílkoviny
22,34g
Sůl
0,027g