Semienka patria k výživovým pokladom. Konzumujeme ich
najlepšie v surovom stave, kedy sú nutrične najhodnotnejšie. Rozomletý ľan
poskytuje telu možnosť plne využiť všetky nutričné vlastnosti. Lanové
semienka sú vyhladávaným zdrojom vlákniny a proteinov (cca 20
g/100 g), preto sú obľúbenou potravinou vegetariánov a veganov. Obsahuje
vitamíny skupiny B a E a taktiež minerálne látky (predovšetkým vápnik,
železo, mangán, horčík, fosfor, draslík, selén a zinok).
zloženie: múka z tmavého ľanu
Nutriční hodnoty
Energetická hodnota
1346kJ/323kcal
Tuky
8,80g
z toho nasýtené mastné kyseliny
0,90g
Sacharidy
3,90g
z toho cukry
3,80g
Vláknina
33,80g
Bielkoviny
40,30g
Soľ
<0,10g