Múka je vhodná pre tepelné spracovanie. Je veľmi všestranná:
príprava slaného a sladkého cesta – bezlepkovému pečivu dodáva vláčnosť
na zahusťovanie, výrobu omáčok, bešamelu a na výrobu tradičných ázijských
pokrmov. Lepivosť spôsobuje vysoký obsah škrobu obsiahnutý v zrnách –
preto múka z bielej lepivej ryže má skvelé zahusťovacie a spojivé
vlastnosti a v bezlepkovom pečivu dobre nahradí chýbajúci lepok. Môžete ho použiť až 25 % z celkového množstva múky v receptu.
Zloženie
biela lepivá zlomková ryža 100%
Nutričné hodnoty
Energetická hodnota
1550kJ/365kcal
Tuky
1,00g
z toho nasýtené mastné kyseliny
0,40g
Sacharidy
81,00g
z toho cukry
0g
Vláknina
0g
Bielkoviny
8,00g
Soľ