Pri výrobe datľového sirupu sa zmiešajú sušené datľe s vodou, mixujú,
filtrujú a výsledná šťava sa koncentruje na požadovanú hustotu. Datľový
sirup je tmavý, voňavý, pomerne hustý s charakteristickou chuťou a
dobre zladí, je tradičným sladidlom na Strednom východe.
Datľový sirup sa hodí na studenú aj teplú kuchyňu. Nechajte ho
vyniknúť najlepšie s neutrálnymi pokrmy, ako je tofu krém, biely jogurt,
tvaroh. Hodí sa na ovsenú alebo inou raňajkovú kašu, palacinky, ale aj
na dosladenie obilné kávy.
Datľový sirup obsahuje 15-30% fruktózy, 17-40% glukózy a 3-34% sacharózy.
Zloženie: Sušené datle * (75%), voda. Môže obsahovať stopy lepku. * Produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva
Skladovanie: Skladujte pri teplote do 20 ° C.