Strukovinové bezvaječné cestoviny sušené
České cestoviny z múky mletej na kamennom mlyne. Vynikajú vysokým obsahom bielkovín. Sú vhodné ako príloha a aj do šalátov.
Zloženie: Múka z červenej šošovice. Môže obsahovať stopy gluténu a zeleru.
Návod na prípravu: Cestoviny
varíme v osolenej vode s kvapkou oleja (v pomere 100g cestovín/1l vody)
za občasného miešania 6-7 minút. Potom ihneď scedíme, prepláchneme
studenou vodou a pokvapkáme kvalitným olejom.
Upozornenie:
Doporučená denná dávka strukovinových cestovín je 60g (hmotnosť suchých
cestovín pred varením), pre deti 30g. Doplňte ich zeleninou, môžete ich
kombinovať aj s klasickými obilninovými cestovinami.
Výživové údaje v100g výrobku:
Energetická hodnota 1510kJ/360kcal
Tuky 2,9g
-z toho nasycené/nasýtené
mastné kyseliny 0,0g
Sacharidy 58,5g
-z toho cukry 0,0g
Vláknina 11,0g
Bielkoviny 27,3g
Soľ -
Skladujte v suchu pri teplote do 25°C a relatívnej vlhkosti vzduchu 70%. Nevystavujte priamemu slnku.
Krajina pôvodu: vyrobené v ČR