Základ tvorí extrakt z koreňa čakanky obyčajnej, ktorý je mimoriadne
bohatým zdrojom inulínu – rozpustnej vlákniny. Jeden z najchutnejších
spôsobov ako pridať prebiotickú vlákninu do stravy a obmedziť príjem
nadbytočných kalórií. Má príjemnú karamelovú chuť, iba 5% obsah
prirodzene sa vyskytujúceho cukru, vysoký obsah prebiotickej vlákniny –
až 71% a glykemický index (GI) <5. Vegánska alternatíva medu! Až o
95% menej cukru a o 45% menej kalórií v porovnaní s medom,
javorovým/agávovým sirupom, či inými prírodnými sladidlami.
Doporučené dávkovanie: 10-20g sirupu denne.
Použitie:
Do teplej aj studenej kuchyne, pri varení aj pečení, aj ako čiastočná
náhrada tuku pri pečení (1g sirupu nahradí približne 4g pokrmového
tuku.). Možno ho použiť na sladenie pokrmov a nápojov (smoothies, čaj,
káva), na pečenie koláčov, či prípravu sladkých maškŕt, zmrzliny a
podobne. Má výbornú tepelnú stabilitu.
Zloženie: Extrakt z koreňa Čakanky obyčajnej (Cichorium intybus) (min. 98%), zvlhčovadlo: glycerol, karamel, sladidlo: sukralóza (0,01%).
Výživové hodnoty (v 100g):
Energia: 650kJ/161kcal, Bielkoviny: 0g, Sacharidy: 4,7g z toho cukry:
4,7g: Vláknina: 71,3g: Tuky: 0g z toho nasýtené mastné kyseliny: 0g,
Soľ: 0g.
Skladovanie: Skladujte v suchu a chráňte pred svetlom pri teplote do 25°C. Prípadný sediment je prirodzeným procesom a nie je závadou.