Amylon Prášok kypriaci do pečiva bezlepkový BIO 12 g

Výborný pomocník pri pečení, vaše cesto bude odľahčené a nadýchané.  Prášok do pečiva neobsahuje fosfáty. Nakyprenie zaistí vínny kameň a jedlá sóda

  • Kypriaci prášok Amylon má tendenciu kypriť už pri izbovej teplote na rozdiel od obyčajného prášku. Preto sa odporúča dávať cesto do rúry čo najrýchlejšie po zapracovaní prášku.
  • Kypria o niečo menej. Použite 1,5 sáčku tam, kde by ste inak dali 1 vrecúško obyčajného. Alebo použite len 1 vrecúško a pridajte malú lyžičku jedlej sódy
  • Prášok do pečiva Amylon má úplne neutrálnu chuť. Keď si naň zvyknete, spoznáte, keď sa použije konvenčné prášok.

Kyprenie vytvára v ceste bublinky vzduchu, tým je cesto odľahčené a nadobudne na objeme. Ide to docieliť dvoma spôsobmi - biologickým (droždie) alebo chemickým (bublinky vzniknú chemickou reakciou kyselín a zásad).

Rozdiel bezfosfátového a fosfátového prášku:

1) bežný kypriaci prášok: kyslú zložkou je fosforečná soľ (tiež obsiahnutá v tavených syroch alebo práškových zmesiach na výrobu nápojov)

2) kypriaci prášok bez fosfátov

  • kyslú zložkou je vínny kameň (vinnan draselný), vyzráža sa vo forme kryštálikov vo vínnych sudoch
  • zásaditou zložkou je jedlá sóda
  • ďalej obsahuje len kukuričný škrob v biokvalite

Zloženie: kukuričný škrob *, kypriace látky: vínan draselný, uhličitany sodné. Môže obsahovať stopy mlieka a vajec. * Produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva.

0,45 €
0,04 € / 1 g
Skladom